Tato mimoškolní akce probíhala v kuchařském studiu Michala Krulicha (více ZDE) v Kladně a byla realizována v rámci projektu Nadace rozvoje občanské společnosti (NROS) a v rámci výzvy v programu: Zvyšování kvality odborného vzdělávání a posilování dovedností studentů. NROS přispívá v projektu na zvyšování kvality odborného vzdělávání a posilování dovedností studentů ve Středočeském kraji. Finanční prostředky na akci zajistila organizace The Velux Foundations.
Celá akce byla vlastně odbornou stáží pro cukráře, s cílem seznámení se s výrobou a technologií netradičních dezertů, s jejich moderním servírováním a dekorováním – Sweet bar.
Program probíhal podle plánu, tj. děvčata si vyzkoušela výrobu:
- makronkové skořápky ( různých barev, technologií sušení a následného pečení)
- přípravu různých druhů ganace (z různých druhů čokolád) a ochucení (čokoládou, pistáciemi, sušenými malinami, atd.)
- výroba lemon curd – citronový krém
- následné plnění, kompletování a zdobení makronek za použití dalších moderních surovin (karamelu, jádrovin, ovoce a zlata)
- všechny komponenty využili při osobitém servírování sweet bar.
Workshop byl pro naše cukrářky velkým přínosem, protože s takovou prací se většinou ve své praxi v rámci odborného výcviku ještě nesetkaly.
Cílem této krásné mimoškolní akce bylo propojení teoretické výuky s praxí, prohloubení teoretických znalostí i praktických dovedností. Nově získané informace a poznatky mohou žáci uplatnit ve výuce odborných předmětů i při závěrečných zkouškách.
Děkujeme organizaciThe Velux Foundations za finančí přispění této akce, velice si podpory vážíme.
Za SŠDŘ Kladno Jana Bláhová a Gabriela Pons Baena.