Kotva
Nepřehlédněte
Ředitelské volno - 1. 6. 2023
26.5.2023

Dne 1. 6. 2023 je ředitelské volno.

Netýká se žáků oboru Cukrář a Pekař, kteří jsou na odborném výcviku u SPV - Střediska praktického vyučování (Sítná, Dánská)!

Vyhlášení 2. kola přijímacího řízení pro školní rok 2023/2024
15.5.2023

2. kolo přijímacího řízení je aktuálně vyhlášeno pro obor:

 

  • Cukrář - 4 volná místa (přihlášky do 31.5.2023).
  • A pro nástavbové obory (přihlášky do 10.6.2023).

 

Více informací v aktualitách.

 

Jana Bláhová, ředitelka školy

Partneři

 

 

Mapa webu

Workshopy cukrářek: "Restaurační moučníky"

Vloženo: 20.2.2023 | Autor: Blahova | Zobrazeno: 138x | Zatím neupraveno
V lednu a únoru 2023 jsme díky Nadaci rozvoje občanské společnosti a v rámci výzvy jejího programu: "Zvyšování kvality odborného vzdělávání a posilování dovedností studentů" uspořádali v Kuchařském studiu Michala Krulicha v Kladně workshopy pro naše cukrářky.

Granty v projektu Odborné vzdělání cesta k úspěšné budoucnosti financuje ze svých prostředků organizace The VELUX Foundations. Celkově je projekt zaměřený na zvyšování kvality odborného vzdělávání a posilování dovedností studentů ve Středočeském kraji. Dále má přispět k vyrovnání nerovností ve vzdělávání a k modernizaci středního odborného školství tak, aby absolventi škol byli lépe uplatnitelní na trhu práce. Podrobnosti o projektu naleznete ZDE.

 

Kuchařské studio patří renomovanému profesionálnímu kuchaři a cukráři panu Michalu Krulichovi. Studio pořádá v Kladně kurzy vaření pro všechny zájemce bez rozdílu věku či úrovně jejich kuchařských či cukrářských dovedností (Kuchařské kurzy). Dalším předmětem činnosti studia je zajišťování cateringu pro různé příležitosti, na svatby, narozeniny, oslavy a další akce. Pro naše cukrářky si pan Michal Krulich připravil kurz, respektive odbornou stáž na výrobu "RESTAURAČNÍCH MOUČNÍKŮ".

 

Cílem stáže je seznámení se s výrobou a technologií netradičních restauračních dezertů, s jejich moderním servírováním a dekorováním - tzv. Food styling na talíři. Jedná se celkově o 6 workshopů (pro 6 skupin cukrářek 1. - 3. ročníku), v každém workshopu pracuje 10 studentek.

 

Program probíhá podle plánu. Žáci se vždy seznámí s technologií tvorby a s moderními gastronomickými postupy celkem tří netradičních restauračních dezertů:

  • Créme Brulée (2 způsoby – vaření, sous-vide a espuma);
  • pistáciový crumble;
  • borůvková zmrzlina - za použití tekutého dusíku.

 

Workshop byl pro naše cukrářky velkým přínosem, protože se s takovou prací na odborném výcviku nesetkávají. Za normálních okolností nemají žáci přiliš prostoru ani času si tyto moderní technologické metody vyzkoušet. Kromě toho si studentky osvojily také dodržování BOZP a SVHP – správné výrobní a hygienické praxe související s výrobou těchto restauračních dezertů.

 

Děkujeme organizaci The VELUX Foundations za finanční příspěvek a panu Michalu Krulichovi za vedení workshopů. Pro naše cukrářky byla stáž skutečným gastronomickým zážitkem a její cíl byl zcela naplněn.

 

Za SŠDŘ Kladno Gabriela Pons Baena a Jana Bláhová.

 

 

 

 

 

Tato webová stránka používá cookies
Tato webová stránka používá nezbytné technické cookies pro zajištění správné funkcionality webu.

Dále může web používat cookies pro analýzu pohybu uživatelů na webu a pro reklamní účely.

Pokud tomu tak je, naleznete v nastavení níže.
Nastavení cookies
Tyto webové stránky využívají cookies pro zajištění správné funkcionality webu, pro analýzu pohybu uživatelů na webu a pro reklamní účely. Zde můžete přijmout či odmítnout některé druhy cookies, které nejsou nezbytné pro základní funkcionalitu webu. Svůj souhlas můžete kdykoliv v budoucnu odebrat či znovu udělit.
Základní technické cookies
Tyto cookies jsou nutné pro základní funkcionalitu webu. Patří sem například přihlašování uživatelů, nebo uložení informací o souhlasu s ostatními cookies.
Analytické cookies
Analytické cookies ANONYMNĚ ukládají data o pohybu na stránkách, stráveném času u jednotlivých stránek apod.